אם כבר המצב לימון - בואו נראה מה אפשר לעשות איתו...
תקופת הקורונה היא בהחלט תקופה מאתגרת, מעיין תחושה של סצנה הזויה מתוך סרט, כזה שיש בו התחלה אבל האמצע והסוף שלו לא ידועים לנו. אז אם כבר כולנו בבית, והמטבח בו התעורר לחיים יותר מאי פעם - אספנו לכם כמה מתכונים עם לימון כאלה שיעשו קצת מתוק בלב...
קנקן מוחיטו
רכיבים:
חצי כוס סוכר לבן
35 עלי נענע
3 ליים חתוכים לרבעים
1 כוס רום (או וודקה)
1 ליטר סודה
אופן ההכנה:
ערבבו את הסוכר ועלי הנענע בקנקן היטב עד לריסוק העלים.
הוסיפו לקנקן את רבעי הליים ומעכו אותם עד שאתם מרגישים שהם מרוקנים ממיץ.
מזגו את הרום והסודה - וערבבו טוב עד שהסוכר יימס לחלוטין.
מזגו את המשקה לכוסות מלאות בקרח והוסיפו פלחי לימון ונענע.
Photo by Alex Block
עוגת לימון בחושה
רכיבים:
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1.5 כוסות קמח
2 כפיות גרידת לימון (מכ-2 לימונים בינוניים)
1 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות מים
3 ביצים L
1/2 כוס שמן
לסירופ לימון
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/4 כוס סוכר
תבנית: אינגליש קייק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מנפים יחד לקערה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת מערבבים את גרידת הלימון עם הסוכר, מוסיפים את מיץ הלימון, המים, הביצים והשמן ומערבבים.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הלימון ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית (מרופדת בנייר אפייה), עד לכ-3/4 מגובהה.
5. אופים כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
6. בזמן שהעוגה נאפית מכינים את סירופ הלימון: לסיר קטן יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים את הסוכר. מבשלים על גבי להבה בינונית עד שהסוכר נמס כולו והתערובת שקופה ונוזלית. מצננים את הסירופ.
7. עם צאת העוגה מהתנור, מנקבים בה כמה חורים בעזרת קיסם ויוצקים את סירופ הלימון באופן אחיד על גבי העוגה. 8. מניחים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג.
Photo by Ravit Dahan
ארטיק לימונענע
רכיבים:
חופן עלי נענע
מיץ מ 2 לימונים טריים
¾ כוס סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מבשלים את כל המרכיבים בסיר ומביאים עד לרתיחה. מסננים את עלי הנענע החוצה.
מקררים היטב, מוזגים לכלים להכנת ארטיק ומעבירים להקפאה ללילה.
Photo by Deepika Katyal
קונפיטורת לימונים
רכיבים (1.5 ק"ג ריבה):
1 ק״ג לימונים
1 ק״ג סוכר
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
2. קוצצים את הלימונים במעבד מזון לפיסות קטנות (לא למשחה) ושמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
3. מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים (בערך כשעה), ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
4. מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות (צנצנות שהורתחו במים). יש לוודא שנוצר ואקום בצנצנת.
5. לשדרוג אפשר להוסיף מעט שורש ג'ינג'ר מגורר.
Photo by Keri Titley
לימונים כבושים
רכיבים:
5 לימונים
חצי כוס מלח גס
חצי כפית פפריקה חריפה
מעט שמן זית
חצי כוס מיץ לימון סחוט
אופן ההכנה:
1. מכינים צנצנת מעוקרת (צנצנת שהורתחה במים).
2.פורסים את הלימונים לפרוסות דקות מרוקנים את הלימונים מהחרצנים (מינימום מגע ידיים).
3. שמים בתחתית הצנצנת מעט שמן זית.
4. שמים בקערה את המלח עם הפפריקה ומערבבים.
5. טובלים את פרוסות לימון במלח עם הפפריקה, הופכים לצד השני, מנערים היטב ומעבירים לצנצנת. (יש לנער היטב את הלימון לפני) ושמים אחת על גבי השניה בתוך הצנצנת - כשהצנצנת מלאה, דוחסים את הלימונים, אם צריך מוסיפים עוד.
6. יוצקים מעל את מיץ הלימון, מכסים בשמן זית וסוגרים את הצנצנת לפחות לשלושה ימים.
Photo by Markus Spiske
עוגת לימון עסיסית
רכיבים:
4 ביצים מופרדות
תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
125 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס קמח תופח מנופה
1+3/4 כוס חלב פושר
1/4 כוס לימון סחוט
גרידת לימון מלימון אחד
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מקציפים חלבונים (לבן) עם 1/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים (צהוב) עם 1/2 כוס סוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
4. מוסיפים באיטיות את החמאה המומסת, את מיץ וגרידת הלימון ואת הקמח המנופה.
5. לאחר שכל החומרים מאוחדים מוסיפי בהדרגה את החלב.
6. מוסיפים את קצף החלבונים (כל פעם חצי מהכמות).
7. מכניסים לתנור בין 30-45 דקות (העוגה אמורה להיות רכה מבפנים וחומה בחלק העליון).
8. מצננים מעט, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
Photo by Ravit Dahan
בתאבון חברים! שיהיו לנו ימים שפויים, בריאים וטעימים (:
תגובות